ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κανελόνια με κιμά
30
Χρόνος
εκτέλεσης
45
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
4
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τα κανελόνια:
- 1 πακέτο κανελόνια (250 γρ, περίπου 20 τεμ.)
- 200-250 γρ τριμμένο τυρί (π.χ. μοτσαρέλα, γκούντα, γραβιέρα ή μίξη)
Για τη γέμιση:
- 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 ml κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 κουτί (400 γρ) ντομάτα κονκασέ ή τριμμένη ντομάτα
- 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
- Αλάτι, πιπέρι
- Θυμάρι ή ρίγανη
Για την κόκκινη σάλτσα:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτί (400 γρ) ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. πελτές
- Λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
- 1/2 φλιτζ. νερό ή ζωμός λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τον κιμά και τον σπάμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ντομάτα, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει η γέμιση. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Φτιάχνουμε τη σάλτσα:
- Σοτάρουμε σκόρδο σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε ντομάτα, πελτέ, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και νερό.
- Βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Γεμίζουμε και ψήνουμε:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Απλώνουμε λίγη σάλτσα στον πάτο ενός πυρέξ.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια με τη γέμιση και τα τοποθετούμε δίπλα-δίπλα.
- Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 30 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε επιπλέον 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί.
Tips:
- Αν τα κανελόνια είναι σκληρά/ωμά, φρόντισε η σάλτσα να έχει αρκετά υγρά.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
20'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
50'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας