ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Kόκορας Κρασάτος
20
Χρόνος
εκτέλεσης
120
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
3
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κόκορας 2 κιλά, κομμένος σε μερίδες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 2 δαφνόφυλλα
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 200 ml κόκκινο κρασί
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι & πιπέρι
- 1 ξύλο κανέλας
- 5-6 κόκκοι μπαχάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ροδίζουμε τον κόκορα από όλες τις πλευρές και τον αφαιρούμε σε ένα πιάτο.
- Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά να βγάλει τα αρώματά του.
- Ρίχνουμε το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, τη δάφνη, την κανέλα, το μπαχάρι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
- Ξαναβάζουμε τον κόκορα στην κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 1,5 – 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Σερβίρουμε ζεστό, παραδοσιακά με χοντρό μακαρόνι ή πατάτες τηγανητές.
Καλή όρεξη!
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
20'
Χρόνος
εκτέλεσης
120'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
15'
Χρόνος
εκτέλεσης
45'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
3
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
160'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας