ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ριγκατόνι με Pulled Pork
10
Χρόνος
εκτέλεσης
40
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για το pulled pork:
- 1 κιλό χοιρινή σπάλα (ή λαιμό) κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου λεπτοκομμένες ή στουμπισμένες σε πάστα
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.σ. μέλι ή καστανή ζάχαρη
- 50 ml ξύδι
- 120 ml BBQ sauce
- 200 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
- Αλάτι & πιπέρι
Για τα μακαρόνια:
- 1 πακέτο μακαρόνια ριγκατόνι
- Αλάτι (για το βράσιμο)
Για το σερβίρισμα:
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή τσένταρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το Pulled Pork:
- Κόβουμε το χοιρινό σε μεγάλα κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε στη χύτρα με το ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τις πάπρικες, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μέλι ή τη ζάχαρη, το ξύδι, τη BBQ sauce και τον ζωμό λαχανικών. Ανακατεύουμε καλά.
- Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς υψηλή φωτιά για 40 λεπτά. Αφήνουμε την πίεση να πέσει φυσικά για 10 λεπτά πριν ανοίξουμε τη χύτρα.
- Αν υπάρχει επιπλέον νερό βράζουμε έως να δέσει η σάλτσα, μόλις το κρέας είναι έτοιμο, το ξεψαχνίζουμε με δύο πιρούνια μέχρι να δημιουργηθούν ίνες.
Για τα Μακαρόνια & το Σερβίρισμα:
- Βράζουμε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε πιάτα, προσθέτουμε από πάνω το pulled pork με λίγη από τη σάλτσα του.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή τσένταρ και σερβίρουμε ζεστό.
Καλή απόλαυση!
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
1'
Χρόνος
εκτέλεσης
2h 20''
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
1
Βαθμός
δυσκολιας
ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
60'
Χρόνος
εκτέλεσης
15'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2/5
Βαθμός
δυσκολιας