ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αρνί στη Γάστρα με Λαχανικά & Κόκκινη Σάλτσα
25
Χρόνος
εκτέλεσης
3Ω
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
4
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
• 2 kg αρνί (κότσια ή κομμάτια από μπούτι ή σπάλα)
• 3 καρότα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
• 1 κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες
• 1 πράσινη πιπεριά, σε λωρίδες
• 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα στη μέση
• 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 400 γρ. ντομάτα κονκασέ ή τριμμένη
• 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
• 1 ποτήρι κόκκινο κρασί (προαιρετικό)
• ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
• 1 φύλλο δάφνης
• 1 κλωνάρι δεντρολίβανο ή ½ κ.γ. ξερό
• 1 κ.γ. ρίγανη
• Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το αρνί απ’ όλες τις πλευρές, ώστε να “κλειδώσουμε” τους χυμούς. Το μεταφέρουμε στη γάστρα.
- Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές, τα καρότα και τα μανιτάρια για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, τον “ψήνουμε” λίγο, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ντομάτα. Ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε το αρνί με τα λαχανικά και τα υγρά από το τηγάνι. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό, ώστε να καλύπτεται το φαγητό περίπου μέχρι τα 2/3.
- Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε για 2.5 με 3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να λιώνει με το πιρούνι.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
15'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας