ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κοτομπουκιές με Σάλτσα Ντομάτας και Τυριά
10
Χρόνος
εκτέλεσης
25
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
• 1kg κοτομπουκιές
• 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
• 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
• ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
• 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 πιπεριά (πράσινη ή κόκκινη) κομμένη σε λωρίδες
• 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
• ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
• Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C (αέρα).
2. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
3. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει 5-7 λεπτά μέχρι να “δέσει” η σάλτσα.
4. Σε πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε λίγη σάλτσα στη βάση.
5. Τοποθετούμε τις κοτομπουκιές από πάνω σε μία στρώση.
6. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα.
7. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
8. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε ζεστό.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
15'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας