ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αρνί στη Γάστρα με Λαχανικά & Κόκκινη Σάλτσα

25

Χρόνος
εκτέλεσης

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

4

Βαθμός
Δυσκολίας

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

• 2 kg αρνί (κότσια ή κομμάτια από μπούτι ή σπάλα)
• 3 καρότα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
• 1 κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες
• 1 πράσινη πιπεριά, σε λωρίδες
• 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα στη μέση
• 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 400 γρ. ντομάτα κονκασέ ή τριμμένη
• 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
• 1 ποτήρι κόκκινο κρασί (προαιρετικό)
• ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
• 1 φύλλο δάφνης
• 1 κλωνάρι δεντρολίβανο ή ½ κ.γ. ξερό
• 1 κ.γ. ρίγανη
• Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το αρνί απ’ όλες τις πλευρές, ώστε να “κλειδώσουμε” τους χυμούς. Το μεταφέρουμε στη γάστρα.
  2. Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές, τα καρότα και τα μανιτάρια για 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ, τον “ψήνουμε” λίγο, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ντομάτα. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Περιχύνουμε το αρνί με τα λαχανικά και τα υγρά από το τηγάνι. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό, ώστε να καλύπτεται το φαγητό περίπου μέχρι τα 2/3.
  6. Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε για 2.5 με 3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να λιώνει με το πιρούνι.

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

3 ΛΤ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΓΝΟΛΑΔΟ

ΕΚΤΡΟΦΗ / ΣΦΑΓΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

ΝΩΠΗ

ΚΡΑΣΙ ΕΔΑΝΟΣ ΗΜΙΓΛΥΚΟ ΕΡΥΘΡΟ 1,5ΛΤ.

ΕΚΤΡΟΦΗ / ΣΦΑΓΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

ΝΩΠΗ

ΜΠΟΥΤΙ ΑΡΝΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΝΩΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΕΚΤΡΟΦΗ / ΣΦΑΓΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

ΝΩΠΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας

ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

25'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

20'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

25'

Χρόνος
εκτέλεσης

60'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

3

Βαθμός
δυσκολιας

25'

Χρόνος
εκτέλεσης

120'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

4

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

15'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

12'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

15'

Χρόνος
εκτέλεσης

25'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας