ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Χοιρινή Τηγανιά
25
Χρόνος
εκτέλεσης
15
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
1
Βαθμός
Δυσκολίας
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Φτιάχνουμε χοιρινή τηγανιά – ήδη μαριναρισμένη – με γιαούρτι & πίτα! Πεντανόστιμο!! Μπορείς να βρεις στο eshop όλα τα υλικά της συνταγής.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κιλό έτοιμη μαριναρισμένη χοιρινή τηγανιά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
- 8 πίτες για σουβλάκι ή αραβικές
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες ή τριμμένες)
- Χυμός από 1 μικρό λεμόνι
- Αλάτι & πιπέρι
- 1/2 κ.γ. ρίγανη ή λίγος άνηθος (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά):
-
- Ντομάτα σε ροδέλες
- Αγγουράκι τουρσί
- Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε την έτοιμη μαριναρισμένη τηγανιά (και λίγο ελαιόλαδο αν χρειάζεται).
- Σοτάρουμε σε μέτρια-δυνατή φωτιά για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί πλήρως.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το λεμόνι, λίγο αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά ρίγανη ή άνηθο.
- Ζεσταίνουμε τις πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρισμα / Στήσιμο:
- Στην κάθε πίτα απλώνουμε λίγη από τη γιαουρτοσάλτσα.
- Προσθέτουμε μερίδα από τη χοιρινή τηγανιά.
- Συμπληρώνουμε με ντομάτα, αγγουράκι τουρσί, κρεμμύδι και λίγη πάπρικα.
- Τυλίγουμε σαν σουβλάκι ή σερβίρουμε ανοιχτή σαν “plate”.
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
25'
Χρόνος
εκτέλεσης
120'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
4
Βαθμός
δυσκολιας
15'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
30-35'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
3
Βαθμός
δυσκολιας