ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
15
Χρόνος
εκτέλεσης
120
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
– 1 κιλό ψαχνό χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μικρές μερίδες
– 400 γραμ. μικρά κρεμμυδάκια καθαρισμένα
– 400 γραμ. καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χονδρές ροδέλες
– 400 γραμ. μανιτάρια φρέσκα
– 2 νεροπότηρα κόκκινο ξηρό κρασί
– 1 φλιτζ. του καφέ extra παρθένο ελαιόλαδο
– 6-8 γαρίφαλα
– 1 κλαράκι κανέλας
– 4-6 σπυριά μπαχάρι
– 1 κουταλάκι του καφέ μαύρο πιπέρι
– 1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το βράδυ σε μια πλαστική λεκάνη μαρινάρετε το χοιρινό μαζί με το κρασί, τα γαρίφαλα, την κανέλα, το μπαχάρι και το μαύρο πιπέρι.
Tην επόμενη μέρα το πρωί, βγάζετε το κρέας και το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι, το ζεσταίνετε και τσιγαρίζετε καλά το κρέας.
Ρίχνετε μέσα τα κρεμμυδάκια τα καρότα και τα μανιτάρια.
Αφήνετε να πάρει μια καλή βράση και προσθέτετε 1 νεροπότηρο από τη μαρινάτα και τα μπαχαρικά της.
Bράζετε για 3/4 της ώρας.
Προσθέτετε το αλατοπίπερο και αν χρειάζεται ακόμη λίγη μαρινάτα.
Ρίχνετε την κουταλιά τον πελτέ.
Μαγειρεύετε ακόμα για 1 ώρα μέχρι η σάλτσα να πήξει καλά.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
30'
Χρόνος
εκτέλεσης
20'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
3
Βαθμός
δυσκολιας
15'
Χρόνος
εκτέλεσης
40'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
1
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
40'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
1
Βαθμός
δυσκολιας