ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ
30
Χρόνος
εκτέλεσης
30
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
– 15 κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους
– 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
– 3 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
– 1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
– 1 φλιτζ. του καφέ λευκό ξηρό κρασί
– Λίγο τριμμένο κοκκινοπίπερο
– Αλάτι, πιπέρι
– 2 ολόκληρες ντομάτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίστε τα κρεμμύδια και χαράξτε την κορυφή τους απαλά σε σχήμα σταυρού. Βάλτε τα να βράσουν σε αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια βγάλτε τα και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και πιέζοντας τα ελαφρά αδειάστε τα από το εσωτερικό τους. Τοποθετήστε τα άδεια πλέον κρεμμύδια σ’ ένα ταψάκι και αφήστε τα να περιμένουν.
Πάρτε ότι περισσέψει από το εσωτερικό των κρεμμυδιών και χτυπήστε το στο μπλέντερ μέχρι γίνει πολτός. Βάλτε τον σ’ ένα τηγανάκι μαζί με το λάδι ρίξτε το μοσχαρίσιο κιμά και ανακατεύετε καλά.
Προσθέστε το ρύζι και αλατοπιπερώστε. Σβήστε με το κρασί και μόλις πάρει βράση το μίγμα ρίξτε τον πελτέ. Ανακατεύτε άλλη μια φορά και τραβήξτε το τηγάνι από τη φωτιά.
Αφήστε το να κρυώσει και με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού γεμίστε τα κρεμμύδια και ακουμπήστε τα στο ταψάκι.
Κόψτε τις ντομάτες σε φέτες και βάλτε τις ανάμεσα από τα κρεμμύδια. Πασπαλίστε με λίγο κοκκινοπίπερο. Προσθέστε στον πάτο του ταψιού λίγο νεράκι (1 φλιτζ τσαγιού).
Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο στους 170ο C για μια ώρα τουλάχιστον. Αμέσως μετά αφαιρέστε το κάλυμμα και ψήστε για 15 λεπτά ακόμα.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
40'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
20'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας