ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Γιουβαρλάκια
20
Χρόνος
εκτέλεσης
1h 20
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
1
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1kg κιμάς μοσχαρίσιος
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
1 αυγό
Αλάτι-πιπέρι
1 καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
2 πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
1φλ. ελαιόλαδο
4 φλ. νερό
Για τη σούπα
1/2 ποτήρι ρύζι
1 λεμόνι
1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ, βάζουμε τον κιμά μαζί με τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, το αυγό, και το ρύζι. Ζυμώνουμε και πλάθουμε μικρά γιουβαρλάκια.
Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα να βράσει, και μόλις αρχίσει ο βρασμός, ρίχνουμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια μέσα. Ξαφρίζουμε το φαγητό μας, προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες και το ελαιόλαδο, και συνεχίζουμε το βράσιμο για μία ώρα περίπου.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι. Μόλις βράσει, χτυπάμε το αυγολέμονο όπως συνήθως και σερβίρουμε με μαύρο πιπέρι.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
40'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
30'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
60'
Χρόνος
εκτέλεσης
60'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας