ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κανελόνια με κιμά
30
Χρόνος
εκτέλεσης
40
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
1
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τον κιμά
1kg κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλ. Αγνόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2-3 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
Αλάτι-πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
1lt γάλα
8-10 κ.σ. αλεύρι
1 αυγό
Αλάτι-πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
Μοσχακάρυδο τριμμένο
½ φλ. Αγνόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
50g σκληρή γραβιέρα
1 πακέτο κανελόνια
50g γραβιέρα για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το Αγνόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε διαδοχικά όλα υλικά. Βράζουμε τον κιμά για μισή ώρα περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με τη γέμιση του κιμά και αραδιάζουμε σε ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
Για την μπεσαμέλ
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το Αγνόλαδο με το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι διαδοχικά και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα (χλιαρό) συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά και μυρωδικά.
Περιχύνουμε τη μπεσαμέλ πάνω από τα κανελόνια, πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι να πάρει το φαγητό ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
20'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
30'
Χρόνος
εκτέλεσης
15'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
15'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
30'
Χρόνος
εκτέλεσης
20'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
3
Βαθμός
δυσκολιας