ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
15
Χρόνος
εκτέλεσης
30
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
1
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
– 1 πακέτο (250g) Κανελόνια
– 500g κιμά μοσχαρίσιο
– ½ ποτηράκι κρασί λευκό
– 4 κ.σ. Αγνόλαδο
– 1 ξυλάκι κανέλας
– 1 ½ φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
– 1 κρεμμύδι τριμμένο
– 1 κουτί ψιλοκομμένο τοματάκι
– 1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
– 3 κ.σ. βούτυρο
– 1 κ. σ. ζάχαρη
– 2 κ.σ. πάστα τομάτας
– Αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σάλτσα:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την κανέλα, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το ψιλοκομμένο τοματάκι και την πάστα και αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο επί 40 ΄(πρέπει όταν είναι έτοιμο να έχει πιει καλά το ζουμί του). Μόλις μισοκρυώσει ανακατεύουμε με το 1 φλιτζάνι τυρί και τη φρυγανιά. Γεμίζουμε με τον κιμά σφιχτά τα κανελόνια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε πυρέξ, χωρίς να αφήνουμε κενά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο πυρέξ λίγο χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν τελείως και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 30΄. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και σβήνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το τυρί και τα αφήνουμε μέσα στο φούρνο για άλλα 10΄. Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
40'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
30'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
60'
Χρόνος
εκτέλεσης
60'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας