ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κεφτεδάκια Γεμιστά με Φέτα σε Σάλτσα Ντομάτας
25
Χρόνος
εκτέλεσης
40
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
4
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τους κεφτέδες:
- 1 κιλό κιμά χοιρινό (ή μοσχαρίσιο ή mix χοιρινό και μοσχαρίσιο)
- 2 μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή λιωμένες
- 1 αυγό
- 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο ή φρυγανιά
- 1 κ.γ ξίδι
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ ρίγανη ή θυμάρι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Κυβάκια φέτας για γέμιση
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 400 γρ. ντομάτα τριμμένη ή κονκασέ
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι, πιπέρι
Για την επιφάνεια:
- 150 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (γκούντα, μοτσαρέλα ή κασέρι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια: Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, το αυγό, το ψωμί ή τη φρυγανιά, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια: Παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα, τις ανοίγουμε στην παλάμη μας, βάζουμε ένα κομματάκι φέτα στο κέντρο και κλείνουμε προσεκτικά, πλάθοντας κεφτεδάκια.
- Φτιάχνουμε τη σάλτσα: Σε κατσαρολάκι σοτάρουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει 15 λεπτά.
- Συναρμολογούμε το φαγητό: Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε πυρίμαχο σκεύος και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να έχει μελώσει η σάλτσα. Λίγο πριν το βγάλουμε, πασπαλίζουμε από πάνω με το τυρί και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
15'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
30-35'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
3
Βαθμός
δυσκολιας