ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κιμαδόπιτα
25
Χρόνος
εκτέλεσης
60
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
3
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τη γέμιση
- 1 κιλό κιμά χοιρινό
- 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 καρότα τριμμένα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 200 γρ. πελτέ ντομάτας
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο
- 1 αυγά (για να δέσει η γέμιση)
- Αλάτι, πιπέρι, κανέλα
- 1½ πακέτο φύλλο χωριάτικο ή σφολιάτα
- 1 αυγό χτυπημένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τον κιμά. Τον σπάμε με την κουτάλα μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, τον καβουρδίζουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τα καρότα, αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πιει τα υγρά του.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ανακατεύουμε μέσα τα αυγά και το τυρί.
- Σε λαδωμένο μεγάλο ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα, λαδώνοντάς τα ελαφρά ανάμεσα.
- Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια, αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 180°C για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
15'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
30-35'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
3
Βαθμός
δυσκολιας