ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κοτόπουλο με μακαρόνια και πέστο βασιλικού
10
Χρόνος
εκτέλεσης
20
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
Δυσκολίας
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Ετοιμάστε σε μόλις 30′ ζουμερό κοτόπουλο με μακαρόνια και σπιτικό πέστο βασιλικού. Αρωματική, ελαφριά συνταγή ιδανική για γρήγορα και νόστιμα οικογενειακά γεύματα.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 4 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
- 500 γρ. fusilli (ή άλλα σπιράλ ζυμαρικά)
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1½ φλ. σάλτσα πέστο (σπιτική ή έτοιμη)
- 200 ml κρέμα γάλακτος (ή 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό για πιο light εκδοχή)
- 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί
- Αλάτι, πιπέρι
Αν φτιάξουμε το πέστο μόνοι μας:
- 30 φλ. φύλλα βασιλικού
- 1/2 φλ. κουκουνάρι ή καρύδια
- 1 φλ. παρμεζάνα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα ζυμαρικά
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες και κρατάμε περίπου 1 φλ. από το νερό πριν τα σουρώσουμε.
Για το κοτόπουλο
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι μέχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στο κοτόπουλο την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά 1-2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών για πιο ρευστή υφή.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά να πάει η σάλτσα παντού.
- Δοκιμάζουμε και ρυθμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Εκτέλεση πέστο: (αν το φτιάξουμε το πέστο μόνοι μας)
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής σάλτσα.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
20'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
50'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας