ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
15
Χρόνος
εκτέλεσης
120
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
1
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
– 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
– 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 3 σκ. σκόρδο σε φετάκια
– 20 μαύρες ελιές από άλμη (όχι ξιδάτες)
– 3/4 φλ. τσ. λευκό κρασί
– 1 ποτήρι νερό
– 1 κ. γ. δεντρολίβανο
– 1 κ. γ. ρίγανη
– 1 κ. γ. κουκουνάρι
– Χύμο από ένα λεμόνι
– 1 φλ. Αγνόλαδο
– Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε 3′ τα κομμάτια του κουνελιού απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σωτάρουμε για 3′-4′. Προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Αφού βράσει μερικά λεπτά και εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει 1 -1.30 ώρα, ανάλογα με το μέγεθος του κουνελιού. Είκοσι λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τις ελιές, το δενδρολίβανο και τη ρίγανη. Αφού δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε και το χυμό του λεμονιού. Ελέγχουμε κατά το ψήσιμο μήπως χρειαστεί ελάχιστο νερό ακόμα.
Σερβίρουμε με πουρέ ή εναλλακτικά με τηγανητές πατάτες.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
50'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας