Home Delivery | Από Τρίτη έως Σάββατο  08:00-16:00

Αυθημερόν παράδοση για παραγγελίες πριν τη 13:00

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαχανοντολμάδες

45

Χρόνος
εκτέλεσης

60

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

3

Βαθμός
Δυσκολίας

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 λάχανο μεγάλο, αφράτο

1 φλ. Αγνόλαδο

 

Για τη γέμιση

1kg κιμάς

1 φλ. Αγνόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (προαιρετικά)

2 κ. σ. πελτές ντομάτας

1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

2-3 πρέζες άνηθος ψιλοκομμένος

Αλάτι-πιπέρι

Λίγη κανέλα

2-3 καρφάκια γαρύφαλλο

¾ φλ. ρύζι

Χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού

 

Για τη σάλτσα

1 κ. σ. κορν φλάουρ

Χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού

Λίγο αλάτι (αν χρειαστεί)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθιά κατσαρόλα, τοποθετούμε το λάχανο (αφού έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι με μυτερό μαχαίρι) και την γεμίζουμε με νερό μέχρι να το σκεπάσει. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.

Αποσύρουμε σε ένα ταψί. Αφού κρυώσει, ανοίγουμε τα φύλλα προσεκτικά, ένα ένα. Όπου υπάρχουν χοντρά νεύρα, κόβουμε από πάνω αυτό που προεξέχει.

 

Σε φαρδύ τηγάνι, ρίχνουμε το Αγνόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τον κιμά κα τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε ½ φλ. νερό, το αλάτι και τα μπαχαρικά μας και μόλις πάρει μία βράση, ρίχνουμε το ρύζι.

Μόλις σωθούν τα υγρά, ρίχνουμε το μαϊντανό, το χυμό και το ξύσμα ενός λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε για να κρυώσει η γέμιση (περίπου 15’).

Για τη σύνθεση

Χαράσσουμε το κάθε φύλλο του λάχανου σε 2 ή 3 μέρη (ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε).

Γεμίζουμε με 1 κουταλιά από τη γέμιση και τυλίγουμε. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να σωθούν τα φύλλα και η γέμιση.

Σε βαθιά κατσαρόλα, τοποθετούμε μερικά φύλλα που δεν χρειαζόμαστε δημιουργώντας ένα μικρό στρώμα και αραδιάζουμε τους λαχανοντολμάδες. Σκεπάζουμε με 2-3 φύλλα από το λάχανο, τοποθετούμε ένα πιάτο ανάποδα για να τους συγκρατεί.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε 1 φλ. Αγνόλαδο, 1 ½ φλ. νερό και αλάτι, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό, ίσα ίσα να σκεπάσει το φαγητό. Βράζουμε για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε το χυμό λεμονιού.

Αφού βράσουν οι λαχανοντολμάδες, στραγγίζουμε το επιπλέον νερό σε μία μικρή κατσαρόλα, και δένουμε τη σάλτσα με κορν φλάουρ. Προσθέτουμε χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι και λίγο αλάτι αν χρειαστεί.

Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες και περιχύνουμε τη σάλτσα.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας

ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

20'

Χρόνος
εκτέλεσης

50'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

15'

Χρόνος
εκτέλεσης

70'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

40'

Χρόνος
εκτέλεσης

40'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

40'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

1

Βαθμός
δυσκολιας

30'

Χρόνος
εκτέλεσης

45'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

5'

Χρόνος
εκτέλεσης

10'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

20'

Χρόνος
εκτέλεσης

80'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που ψάχνετε.