ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Λαζάνια με κιμά και λιωμένο τυρί
40
Χρόνος
εκτέλεσης
40
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
3
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 πακέτο λαζάνια
- 1 kg μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
- 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
- 1/2 φλ. νερό ή ζωμός
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
- Αλάτι, πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ:
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 4 κ.σ. αλεύρι
- 800 ml γάλα
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι
Για την επιφάνεια:
- 300 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα ή ανάμεικτο τυρί (γραβιέρα, γκούντα, ρεγκάτο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον κιμά:
- Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον κιμά και τον καβουρδίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ, το νερό, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει 20-30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Για την μπεσαμέλ:
- Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
Συναρμολόγηση & Ψήσιμο:
- Σε πυρέξ τοποθετούμε μια σειρά λαζάνια, από πάνω στρώνουμε την μισή ποσότητα του κιμά, τριμμένο τυρί και λίγη μπεσαμέλ
- Στην συνέχεια επαναλαμβάνουμε την δεύτερη σειρά λαζάνια, κιμά και τριμμένο τυρί .
- Τελειώνουμε με μια στρώση μπεσαμέλ και άφθονο τυρί από πάνω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί από πάνω.
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
25'
Χρόνος
εκτέλεσης
120'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
4
Βαθμός
δυσκολιας
15'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
30-35'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
3
Βαθμός
δυσκολιας