ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λεμονάτο αρνάκι με πατάτες

15

Χρόνος
εκτέλεσης

30

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
Δυσκολίας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τρυφερό λεμονάτο αρνάκι με πατάτες στον φούρνο. Κλασική ελληνική συνταγή γεμάτη άρωμα και πλούσια γεύση για γιορτινά και οικογενειακά τραπέζια.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 μπουτάκι ή χεράκι από αρνί

2 φλ. Αγνόλαδο

2kg πατάτες χοντροκομμένες

3-4 σκελίδες σκόρδο

Χυμός από 2 λεμόνια

1 κλωνάρι δεντρολίβανο (εναλλακτικά θυμάρι)

1 κ. γ. ρίγανη

Αλάτι-πιπέρι

Σπάγκο ψησίματος (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλη γάστρα αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε στο κάτω μέρος.

Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε το κρέας, ανοίγουμε μικρές τρύπες και βάζουμε τα σκόρδα περιφερειακά. Τοποθετούμε το κρέας πάνω από τις πατάτες.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το λάδι, το χυμό λεμονιού και 1 φλιτζάνι νερό. Προαιρετικά, μπορούμε να βάλουμε και φέτες λεμονιού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ½ με 3 ώρες στους 180 °C.

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΧΕΡΑΚΙ 3ΠΑΪΔΟ ΑΡΝΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΝΩΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΕΚΤΡΟΦΗ / ΣΦΑΓΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

ΝΩΠΗ

ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΓΝΟΛΑΔΟ 1ΛΤ

ΕΚΤΡΟΦΗ / ΣΦΑΓΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

ΝΩΠΗ

ΜΠΟΥΤΙ ΑΡΝΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΝΩΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΕΚΤΡΟΦΗ / ΣΦΑΓΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

ΝΩΠΗ

ΧΕΡΑΚΙ ΑΡΝΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΝΩΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΕΚΤΡΟΦΗ / ΣΦΑΓΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

ΝΩΠΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας

ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

25'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

20'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

25'

Χρόνος
εκτέλεσης

60'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

3

Βαθμός
δυσκολιας

25'

Χρόνος
εκτέλεσης

120'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

4

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

15'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

12'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

15'

Χρόνος
εκτέλεσης

25'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας