ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοσχαρίσια Ταλιάτα

10

Χρόνος
εκτέλεσης

6

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
Δυσκολίας

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 800-1000 γρ. μοσχαρίσια ταλιάτα, έτοιμη μαριναρισμένη από τα Αγνομάρκετ Meat
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (αν χρειάζεται)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
  • 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο (ή 1 κ.γ. ξερό)
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βγάζουμε την έτοιμη μαριναρισμένη ταλιάτα από το ψυγείο και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20-30 λεπτά.
  2. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε δυνατά τη σχάρα ή το τηγάνι.
  3. Ψήνουμε την ταλιάτα 2-3 λεπτά ανά πλευρά για medium rare (ή περισσότερο αν προτιμάμε πιο ψημένο).
  4. Προς το τέλος του ψησίματος, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο τηγάνι ή πάνω στο κρέας, ώστε να απελευθερώσει άρωμα χωρίς να καεί.
  5. Αποσύρουμε το κρέας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 5-7 λεπτά.
  6. Κόβουμε σε λεπτές φέτες κάθετα στις ίνες του κρέατος. Προαιρετικά ραντίζουμε με λίγο βαλσαμικό.
  7. Σερβίρουμε αμέσως, με επιπλέον ψιλοκομμένο δεντρολίβανο αν θέλουμε πιο έντονο άρωμα.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας

ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

15'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

12'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

15'

Χρόνος
εκτέλεσης

25'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

30-35'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

3

Βαθμός
δυσκολιας

25'

Χρόνος
εκτέλεσης

60'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

3

Βαθμός
δυσκολιας

15'

Χρόνος
εκτέλεσης

20'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

3

Βαθμός
δυσκολιας

30'

Χρόνος
εκτέλεσης

40'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

4

Βαθμός
δυσκολιας