ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μοσχαρίσια Ταλιάτα
10
Χρόνος
εκτέλεσης
6
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 800-1000 γρ. μοσχαρίσια ταλιάτα, έτοιμη μαριναρισμένη από τα Αγνομάρκετ Meat
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο (αν χρειάζεται)
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
- 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο (ή 1 κ.γ. ξερό)
- 2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βγάζουμε την έτοιμη μαριναρισμένη ταλιάτα από το ψυγείο και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20-30 λεπτά.
- Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε δυνατά τη σχάρα ή το τηγάνι.
- Ψήνουμε την ταλιάτα 2-3 λεπτά ανά πλευρά για medium rare (ή περισσότερο αν προτιμάμε πιο ψημένο).
- Προς το τέλος του ψησίματος, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο τηγάνι ή πάνω στο κρέας, ώστε να απελευθερώσει άρωμα χωρίς να καεί.
- Αποσύρουμε το κρέας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 5-7 λεπτά.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες κάθετα στις ίνες του κρέατος. Προαιρετικά ραντίζουμε με λίγο βαλσαμικό.
- Σερβίρουμε αμέσως, με επιπλέον ψιλοκομμένο δεντρολίβανο αν θέλουμε πιο έντονο άρωμα.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
15'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
30-35'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
3
Βαθμός
δυσκολιας