ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Παραδοσιακή Γκούλας Σούπα
25
Χρόνος
εκτέλεσης
120
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
3
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 kg μοσχαρίσιο κρέας ελιά, κομμένο σε κύβους
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
- 3-4 πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
- 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.σ. τοματοπελτέ
- 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
- 1,5 λίτρο ζωμό κρέατος ή νερό
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρέας, αλάτι πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές
- Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πάπρικα και τον τοματοπελτέ, ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις πατάτες, τα καρότα σε μεγάλα κομμάτια, τις ντομάτες κονκασέ και τον ζωμό. Έπειτα ρίχνουμε το κύμινο, την πάπρικα και το φύλλο δάφνης.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση, μειώνουμε τη θερμοκρασία και τη σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
- Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με φρέσκο ψωμί ή κρουτόν.
Καλή σας όρεξη!
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
160'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
160'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
120
Βαθμός
δυσκολιας
40'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας