ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Σνίτσελ με Χοιρινό και Πατάτες
25
Χρόνος
εκτέλεσης
45
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για το σνίτσελ:
- 1 κιλό χοιρινό σε φέτες
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Για τις πατάτες:
- 4 μεγάλες πατάτες (με τη φλούδα)
- Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις πατάτες country style:
- Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις αφήνουμε με τη φλούδα. Τις κόβουμε σε σχήμα σε κύβους. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τις πατάτες για 5-7 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν ελαφρώς. Τις στραγγίζουμε καλά.
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τις βρασμένες πατάτες και προσθέτουμε την πάπρικα, τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά για να καλυφθούν με τα μπαχαρικά.
- Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι. Όταν το λάδι ζεσταθεί καλά, τηγανίζουμε τις πατάτες σε δόσεις, μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες.
- Τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Για το σνίτσελ:
- Παίρνουμε τις φέτες χοιρινού και τις αλατοπιπερώνουμε και από τις δυο πλευρές.
- Σε τρία διαφορετικά μπολ, βάζουμε το αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά και την τριμμένη φρυγανιά.
- Παίρνουμε κάθε φέτα κρέατος και την περνάμε πρώτα από το αλεύρι (τινάζουμε το περιττό), μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσει καλά η κρούστα.
- Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τα σνίτσελ για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
160'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
160'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
120
Βαθμός
δυσκολιας
40'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας