ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Σουηδικά κεφτεδάκια
15
Χρόνος
εκτέλεσης
30
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
1
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τα κεφτεδάκια:
500g κιμάς χοιρινός
500g κιμάς μοσχαρίσιος
½ φλ. Αγνόλαδο
2 μεσαία κρεμμύδια ξερά τριμμένα στον τρίφτη
1 φλ. μουσκεμένο ψωμί
1 αυγό
Αλάτι-πιπέρι
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Για τη σάλτσα:
1 μικρή κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. βούτυρο
2-3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι-πιπέρι
Λίγη φρέσκια ρίγανη (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο μπολ, βάζουμε τα υλικά για τα κεφτεδάκια και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια.
Σε τηγάνι τηγανίζουμε διαδοχικά τα κεφτεδάκια και αποσύρουμε.
Σε καθαρό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το αλεύρι ελαφρώς να καβουρντιστεί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με το σύρμα να μην σβολιάσει το αλεύρι.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια να πάρουν μια βράση, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
160'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
160'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
120
Βαθμός
δυσκολιας
40'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας