ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Spare Ribs με BBQ σως & μέλι
15
Χρόνος
εκτέλεσης
100
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
3
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για το κρέας
- 1 Τεμάχιο κορτεζίνας ή spare ribs
- Σκόρδο (2 σκελίδες, λιωμένες)
- Θυμάρι ή ρίγανη (1 κ.γ.)
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο (3 κ.σ.)
Για το γλάσο
- Hellmann’s BBQ Sauce με Μέλι (8 κ.σ.)
- Ελαιόλαδο (2 κ.σ.)
- Πάπρικα (1 κ.γ.)
- Μαύρη ζάχαρη (2 κ.σ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια λαδόκολλα τοποθετούμε το κρέας. Αν το κομμάτι είναι μεγάλο, ζητάμε να μας το κόψουν σε δύο τεμάχια. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Με το μείγμα αυτό κάνουμε επάλειψη σε όλη την επιφάνεια του κρέατος.
- Τυλίγουμε καλά το κρέας με τη λαδόκολλα και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
- Στο μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη σάλτσα BBQ, την πάπρικα και λίγο από τα ζουμιά που έχουν συγκεντρωθεί στη λαδόκολλα από το ψημένο κρέας. Βράζουμε το μείγμα μέχρι να δέσουν τα υλικά.
- Περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
Μπορούμε να ψήσουμε το κρέας στη σχάρα αντί για τον φούρνο. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
40'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
20'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας