ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτερούγες Κοτόπουλο με Σάλτσα Τσίλι & Μέλι

10

Χρόνος
εκτέλεσης

50

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
Δυσκολίας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τραγανές φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα τσίλι και μέλι. Ιδανικό πιάτο για BBQ, πάρτι ή απολαυστικό καθημερινό γεύμα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τις φτερούγες:

Για τη σάλτσα:

  • 1/2 φλ. σάλτσα τσίλι
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. σόγια σως
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο

Για το σερβίρισμα:

  • 1-2 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ή κόλιανδρο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τη ζεσταίνουμε για 2–3 λεπτά, μέχρι να δέσει.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Απλώνουμε τις φτερούγες σε ταψί με λαδόκολλα και τις ψήνουμε για 35-40 λεπτά, τις γυρίζουμε στα μισά για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  3. Μόλις ψηθούν, βουτάμε τις φτερούγες μέσα στη σάλτσα ή τις αλείφουμε καλά, και τις ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 5-7 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
  4. Μόλις τα αφαιρέσουμε από τον φούρνο πασπαλίζουμε με σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι ή κόλιανδρο.

Tip:

Αν θες πιο πικάντικο αποτέλεσμα, πρόσθεσε λίγη καυτερή σάλτσα τύπου Sriracha στη σάλτσα σου ή λίγο μπούκοβο.

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΩΠΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ

ΕΚΤΡΟΦΗ / ΣΦΑΓΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

ΝΩΠΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας

ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

25'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

20'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

25'

Χρόνος
εκτέλεσης

60'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

3

Βαθμός
δυσκολιας

25'

Χρόνος
εκτέλεσης

120'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

4

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

15'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

12'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

15'

Χρόνος
εκτέλεσης

25'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας