ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινό με τραγανή κρούστα  

25

Χρόνος
εκτέλεσης

120

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

4

Βαθμός
Δυσκολίας

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για την πανσέτα:

  • 2 κιλά πανσέτα χοιρινή, με  δέρμα της χωρίς κόκκαλο
  • 4–5 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο στα οκτώ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γλάσο:

  • 200 γρ. μέλι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • χυμός ½ λεμονιού
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
  • 1 κ.γ. θυμάρι ξερό ή λίγα φρέσκα φυλλαράκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε το κρέας σε βάθος 3–4 χιλ. σε σχήμα μπακλαβά.
  2. Αλείφουμε με το ελαιόλαδο, τρίβουμε καλά με αλάτι και πιπέρι.
  3. Στην γάστρα, βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και τη ρίγανη. Τοποθετούμε από πάνω την σχάρα και επάνω της το μαριναρισμένο μπούτι με το δέρμα προς τα πάνω και προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί.
  4. Ψήνουμε αρχικά δυνατά. Στους 230°C (αντιστάσεις πάνω–κάτω) για 30 λεπτά, ώστε να ξεκινήσει να γίνεται τραγανή η πέτσα.
  5. Χαμηλώνουμε στους 170°C και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες περίπου.
  6. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά εκτός φούρνου.
  7. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το μέλι, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, την πάπρικα και το θυμάρι. Σιγοβράζουμε 4–5 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά.
  8. Αλείφουμε με το γλάσο το κρέας  και αν θέλουμε ψήνουμε για 5 λεπτά ξανά στον φούρνο στο γκριλ για να καραμελώσει.
  9. Κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή φρέσκια σαλάτα.

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

3 ΛΤ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΓΝΟΛΑΔΟ

ΕΚΤΡΟΦΗ / ΣΦΑΓΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

ΝΩΠΗ

ΠΑΝΣΕΤΑ ΜΕ ΔΕΡΜΑ ΑΝΕΥ ΟΣΤΟΥ ΧΟΙΡΙΝΗ ΝΩΠΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

ΕΚΤΡΟΦΗ / ΣΦΑΓΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

ΝΩΠΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας

ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

25'

Χρόνος
εκτέλεσης

120'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

4

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

15'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

12'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

15'

Χρόνος
εκτέλεσης

25'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

30-35'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

3

Βαθμός
δυσκολιας

25'

Χρόνος
εκτέλεσης

60'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

3

Βαθμός
δυσκολιας

15'

Χρόνος
εκτέλεσης

20'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

3

Βαθμός
δυσκολιας