ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
10
Χρόνος
εκτέλεσης
2h 30
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
1
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
– 3kg αρνάκι μπούτι
– 1φλ. τσαγιού Αγνόλαδο
– 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί ΑγνοMarket Wine
– 1kg πατάτες σε χοντρές φέτες
– 4 σκελίδες σκόρδο στο τρίφτη
– 3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
– 3 κλωναράκια δεντρολίβανο
– Χυμό από 2 λεμόνια
– Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Πλένουμε το αρνάκι και το σκουπίζουμε από τα πολλά υγρά με χαρτί κουζίνας. Τοποθετούμε το κρέας σε βαθύ ταψί ή γάστρα.
Σε μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το σκόρδο, τα φυλλαράκια των μυρωδικών και το λεμόνι. Περιχύνουμε το κρέας με το μείγμα μας φροντίζοντας να πάει παντού. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τις πατάτες, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε πολύ λίγο νερό, το κρασί και σκεπάζουμε τη γάστρα ή καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 2 1/2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Είκοσι λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα ξεσκεπάζουμε το σκεύος ή αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει το φαγητό λίγο χρώμα.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
30'
Χρόνος
εκτέλεσης
20'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
3
Βαθμός
δυσκολιας
15'
Χρόνος
εκτέλεσης
40'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
1
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
40'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
1
Βαθμός
δυσκολιας