ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αρνί Γιουβέτσι με Φέτα
30
Χρόνος
εκτέλεσης
100
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
3
Βαθμός
Δυσκολίας
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Τρυφερό αρνί γιουβέτσι με κριθαράκι και φέτα στο φούρνο. Μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή γεμάτη άρωμα και αυθεντική σπιτική γεύση.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 – 3 κιλό αρνί (σπάλα ή λαιμός), κομμένο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 2 ντομάτες, τριμμένες ή 1 κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 φλιτζάνι ζωμό (ή νερό)
- 1 φλιτζάνι ρύζι γιουβέτσι
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο ή 1 κ.γ. ρίγανη
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε φαρδιά μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί μέχρι να ροδίσει καλά απ’ όλες τις πλευρές (περίπου 10 λεπτά). Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το αρνί στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα. Σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, το ζωμό, τη δάφνη και το δεντρολίβανο. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και ξαναβάζουμε μέσα το αρνί.
- Προσθέτουμε το ρύζι γιουβέτσι και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα από πάνω ή την ανακατεύουμε ελαφρά μέσα στο φαγητό για πιο κρεμώδη υφή.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
8'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
1
Βαθμός
δυσκολιας
25'
Χρόνος
εκτέλεσης
40'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
4
Βαθμός
δυσκολιας