ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Χοιρινό αλά κρεμ με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια
10
Χρόνος
εκτέλεσης
20
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 kg Χοιρινό μπουκιές
- 250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 1/3 φλ. Αγνόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- Φρέσκο θυμάρι ή δενδρολίβανο για άρωμα
- Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ή wok), ζεσταίνουμε το Αγνόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τις χοιρινές μπουκιές και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις κρατάμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε (περίπου 5 λεπτά) μέχρι να μαλακώσουν. Επιστρέφουμε τις χοιρινές μπουκιές στη σάλτσα, σβήνουμε με το κρασί, και όταν εξατμιστεί, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα.
- Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν καλά τα υλικά και να δέσει η σάλτσα. Πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε θυμάρι ή δενδρολίβανο για άρωμα.
Σερβίρισμα
Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό, συνοδευόμενο από πουρέ πατάτας, ρύζι ή φρέσκο ψωμί για να απολαύσουμε τη σάλτσα.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
40'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
20'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας