ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Φιλέτα Κοτόπουλου με Σάλτσα Παρμεζάνας & Σπανάκι
10
Χρόνος
εκτέλεσης
30-35
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
3
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 kg κοτόπουλο φιλέτο
- 1 κ.γ. πάπρικα
- Αλάτι & πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 4 λιαστές ντομάτες σε λάδι, ψιλοκομμένες
- 200 gr φρέσκο σπανάκι (ή baby σπανάκι)
- 1 μεγάλη συσκευασία κρέμα γάλακτος
- 200 gr τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
- 1/2 κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και πάπρικα.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι που εχει ζεσταθεί σοτάρουμε διαδοχικά τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και τα αποσύρουμε.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε για 2 λεπτά το σκόρδο με τις λιαστές ντομάτες.
- Επαναφέρουμε τα φιλέτα στο τηγάνι
- Ρίχνουμε τον ζωμό και το σπανάκι και μαγειρευουμε για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε την παρμεζάνα μαζι με το θυμάρι ή την ρίγανη ανακατεύουμε ελαφρώς για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με πουρέ ή ρύζι.
- Εναλλακτικά αφού σοτάρουμε τα φιλέτα την λιαστή και το σκόρδο τα τοποθετούμε σε ταψί μαζι μετά υπόλοιπα υλικά το ζωμό, το σπανάκι, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και το θυμάρι ή την ρίγανη και ψήνουμε σε προθεσμασμένο φούρνου στους 190°C για 10 με 15 λεπτά ώστε να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια.
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
15'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας