ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Φτερούγες Κοτόπουλο με Σάλτσα Τσίλι & Μέλι
10
Χρόνος
εκτέλεσης
50
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
Δυσκολίας
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Τραγανές φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα τσίλι και μέλι. Ιδανικό πιάτο για BBQ, πάρτι ή απολαυστικό καθημερινό γεύμα.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τις φτερούγες:
- 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
Για τη σάλτσα:
- 1/2 φλ. σάλτσα τσίλι
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. σόγια σως
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
Για το σερβίρισμα:
- 1-2 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι
- Φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ή κόλιανδρο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τη ζεσταίνουμε για 2–3 λεπτά, μέχρι να δέσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Απλώνουμε τις φτερούγες σε ταψί με λαδόκολλα και τις ψήνουμε για 35-40 λεπτά, τις γυρίζουμε στα μισά για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Μόλις ψηθούν, βουτάμε τις φτερούγες μέσα στη σάλτσα ή τις αλείφουμε καλά, και τις ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 5-7 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
- Μόλις τα αφαιρέσουμε από τον φούρνο πασπαλίζουμε με σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι ή κόλιανδρο.
Tip:
Αν θες πιο πικάντικο αποτέλεσμα, πρόσθεσε λίγη καυτερή σάλτσα τύπου Sriracha στη σάλτσα σου ή λίγο μπούκοβο.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
20'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
50'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας