ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κεμπάπ σε τορτίγια με σάλτσα γιαουρτιού
15
Χρόνος
εκτέλεσης
25
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
6 τμχ κεμπάπ πολίτικο
Ντομάτες, κομμένες σε φέτες
Κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
Μαρούλι
Αγνόλαδο για το τηγάνισμα ή το ψήσιμο
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
200 γρ. γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμός από μισό λεμόνι
Λίγο σκόρδο
αλάτι
Πάπρικα (προαιρετικά, για έξτρα γεύση)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση:
- Ψήσιμο κεμπάπ:
- Σε αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει σε μέτρια φωτιά.
- Τοποθετούμε τα κεμπάπ με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν
- Ψήνουμε κάθε πλευρά για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 3-4 λεπτά για να ψηθούν και εξωτερικά
- Σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο και προσθέτουμε το αλάτι .
- Για επιπλέον γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε πάπρικα.
- Ζέσταμα πίτας: Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες σε αντικολλητικό τηγάνι για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ζεσταθούν
- Συναρμολόγηση:
- Απλώνουμε 1-2 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα γιαουρτιού στο κέντρο της πίτας.
- Προσθέτουμε το κεμπάπ στο κέντρο της πίτας.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και το κρεμμύδι και το μαρούλι.
- Τυλίγουμε σφιχτά την τορτίγια γύρω από τα υλικά για να σχηματίσουμε το wrap.
Έτοιμο να το απολαύσεις!
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
20'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
30'
Χρόνος
εκτέλεσης
15'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
15'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
30'
Χρόνος
εκτέλεσης
20'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
3
Βαθμός
δυσκολιας