ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κεφτεδάκια Φούρνου
25
Χρόνος
εκτέλεσης
25
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κιλό κιμά χοιρινό (ή μοσχαρίσιο ή mix χοιρινό και μοσχαρίσιο)
- 2 μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή λιωμένες
- 1 αυγό
- 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- 1 κ.γ ξίδι
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ ρίγανη ή θυμάρι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τον κιμά μαζί με το ξίδι. Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε μαζί με τα υγρά τους στον κιμά.
- Προσθέτουμε το αυγό, τα ψίχουλα ψωμιού, τον μαϊντανό, τη ρίγανη ή το θυμάρι, και αλατοπιπερώνουμε. Αν το μείγμα φαίνεται υγρό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο παραπάνω ψωμί. Ζυμώνουμε το μείγμα για λίγα λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη υφή. Το ζύμωμα βοηθά να “δέσουν” τα υλικά και να σταθεροποιηθεί η δομή του μείγματος.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Μπορούμε να τα γυρίσουμε στα μισά του ψησίματος για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
40'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
20'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας