ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κότσι Χοιρινό Με Μαύρη Μπύρα
10
Χρόνος
εκτέλεσης
160
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Κότσι
Για τα λαχανικά
- 1/2 κούπα Αγνόλαδο
- 4-5 πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 1 καρότο, κομμένο σε χοντρές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες ή ελαφρώς σπασμένες
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε τέταρτα
- 2-3 κλωνάρια δεντρολίβανο ή θυμάρι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- Ξύσμα και χυμός από 1/2 πορτοκάλι
- Αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά μαζί με το ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στη γάστρα
- Τοποθετούμε το μαριναρισμένο κότσι.
- Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 2 ώρε και 30 λεπτά. Αν χρειαστεί ξεσκεπάζουμε για λίγη ώρα για να πάρει ωραίο χρώμα και να φύγει το επιπλέον νερό, αν υπάρχει.
- Εναλλακτικά τυλίγουμε καλά το κότσι και τα υλικά με λαδόκολλα και κατόπιν με αλουμινόχαρτο ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 2 ώρες.
- Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C και ψήνουμε για άλλα 30λεπτά μέχρι να πάρει το κότσι χρυσαφένιο χρώμα.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
160'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
160'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
120
Βαθμός
δυσκολιας
40'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας