ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μεξικάνικο Πικάντικο Μοσχάρι
20
Χρόνος
εκτέλεσης
1h 30
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1kg μοσχάρι σε μπουκιές
1 φλ. Αγνόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 καρότα σε ροδέλες
2 πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες ή μπαστουνάκια
1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
2-3 φύλλα δάφνης
3-4 κόκκους μπαχάρι
2-3 κλωναράκια θυμάρι
1 κ.γ. κουρκουμάς
1 φλ. καλαμπόκι ή 1 φλ. βρασμένα ρεβίθια (προαιρετικά)
2 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις πιπεριές και αφού σοταριστούν για 2-3 λεπτά, περιχύνουμε την τριμμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, και νερό όσο χρειαστεί για να σκεπαστεί το κρέας και να βράσει για 1-1 ½ ώρα.
Λίγο πριν το τέλος (15 λεπτά περίπου) προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, το καλαμπόκι (ή τα βρασμένα ρεβίθια) και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ένα αρωματικό ρύζι.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
40'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
20'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας