ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μοσχαρίσιο Ribeye
6
Χρόνος
εκτέλεσης
10
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
Δυσκολίας
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Συνταγή για ζουμερό ribeye με άρωμα βουτύρου & μυρωδικά! Μπορείς να βρεις στο eshop όλα τα υλικά της συνταγής.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Υλικά:
- 1 μπριζόλα ribeye (400-600γρ)
- Αλάτι χοντρό (ιδανικά ανθός αλατιού)
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο (ολόκληρη, ελαφρώς πατημένη)
- 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο
- 30γρ βούτυρο αγελάδος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση:
- Βγάζουμε τη μπριζόλα από το ψυγείο τουλάχιστον 45 λεπτά πριν το μαγείρεμα για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Τη στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί και τη ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τρίβουμε καλά με αλάτι και πιπέρι.
- Ζεσταίνουμε δυνατά ένα τηγάνι (χωρίς λάδι).
- Όταν κάψει καλά, προσθέτουμε τη μπριζόλα. Την ψήνουμε 1,5-2 λεπτά ανά πλευρά χωρίς να την κουνάμε, ώστε να κάνει σωστή κρούστα.
- Μετά την πρώτη στροφή, προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και το βούτυρο.
- Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και με ένα κουτάλι ραντίζουμε συνεχώς τη μπριζόλα με το λιωμένο βούτυρο για περίπου 2 λεπτά.
- Για μέτριο ψήσιμο (medium), η συνολική διάρκεια θα είναι περίπου 5-6 λεπτά, ή μέχρι να φτάσει τους 54-56°C εσωτερική θερμοκρασία.
- Την αποσύρουμε σε ξύλο κοπής και την αφήνουμε να “ξεκουραστεί” για 5-6 λεπτά καλυμμένη ελαφρώς με αλουμινόχαρτο.
Σερβίρισμα:
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες και ραντίζουμε με τα ζουμιά της.
Συνοδεύουμε ιδανικά με πουρέ πατάτας με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο ή λαχανικά σωτέ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
15'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
30-35'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
3
Βαθμός
δυσκολιας