ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοσχαρίσιο Ribeye

6

Χρόνος
εκτέλεσης

10

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
Δυσκολίας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Συνταγή για ζουμερό ribeye με άρωμα βουτύρου & μυρωδικά! Μπορείς να βρεις στο eshop όλα τα υλικά της συνταγής.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Υλικά:

  • 1 μπριζόλα ribeye (400-600γρ)
  • Αλάτι χοντρό (ιδανικά ανθός αλατιού)
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ολόκληρη, ελαφρώς πατημένη)
  • 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο
  • 30γρ βούτυρο αγελάδος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση:

  1. Βγάζουμε τη μπριζόλα από το ψυγείο τουλάχιστον 45 λεπτά πριν το μαγείρεμα για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Τη στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί και τη ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τρίβουμε καλά με αλάτι και πιπέρι.
  3. Ζεσταίνουμε δυνατά ένα τηγάνι (χωρίς λάδι).
  4. Όταν κάψει καλά, προσθέτουμε τη μπριζόλα. Την ψήνουμε 1,5-2 λεπτά ανά πλευρά χωρίς να την κουνάμε, ώστε να κάνει σωστή κρούστα.
  5. Μετά την πρώτη στροφή, προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και το βούτυρο.
  6. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και με ένα κουτάλι ραντίζουμε συνεχώς τη μπριζόλα με το λιωμένο βούτυρο για περίπου 2 λεπτά.
  7. Για μέτριο ψήσιμο (medium), η συνολική διάρκεια θα είναι περίπου 5-6 λεπτά, ή μέχρι να φτάσει τους 54-56°C εσωτερική θερμοκρασία.
  8. Την αποσύρουμε σε ξύλο κοπής και την αφήνουμε να “ξεκουραστεί” για 5-6 λεπτά καλυμμένη ελαφρώς με αλουμινόχαρτο.

Σερβίρισμα:

  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες και ραντίζουμε με τα ζουμιά της.

Συνοδεύουμε ιδανικά με πουρέ πατάτας με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο ή λαχανικά σωτέ

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

RIB EYE ΑΝΕΥ ΟΣΤΟΥ ΒΟΕΙΟ ΝΩΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

ΕΚΤΡΟΦΗ / ΣΦΑΓΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

ΝΩΠΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας

ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

25'

Χρόνος
εκτέλεσης

60'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

3

Βαθμός
δυσκολιας

25'

Χρόνος
εκτέλεσης

120'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

4

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

15'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

12'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

15'

Χρόνος
εκτέλεσης

25'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

30-35'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

3

Βαθμός
δυσκολιας

25'

Χρόνος
εκτέλεσης

60'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

3

Βαθμός
δυσκολιας