ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παραδοσιακή Γκούλας Σούπα

25

Χρόνος
εκτέλεσης

120

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

3

Βαθμός
Δυσκολίας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Παραδοσιακή γκούλας σούπα με μοσχάρι, πατάτες και αρωματικά μπαχαρικά. Πλούσια και ζεστή γεύση, ιδανική για κρύες ημέρες.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 kg μοσχαρίσιο κρέας ελιά, κομμένο σε κύβους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 3-4 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 1,5 λίτρο ζωμό κρέατος ή νερό
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρέας, αλάτι πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές
  2. Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πάπρικα και τον τοματοπελτέ, ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις πατάτες, τα καρότα σε μεγάλα κομμάτια, τις ντομάτες κονκασέ και τον ζωμό. Έπειτα ρίχνουμε το κύμινο, την πάπρικα και το φύλλο δάφνης.
  4. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση, μειώνουμε τη θερμοκρασία και τη σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
  5. Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με φρέσκο ψωμί ή κρουτόν.

Καλή σας όρεξη!

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΚΑΡΔΙΑ ΕΛΙΑ ΑΝΕΥ ΟΣΤΟΥ ΒΟΕΙΟ ΝΩΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

ΕΚΤΡΟΦΗ / ΣΦΑΓΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

ΝΩΠΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας

ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

20'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

25'

Χρόνος
εκτέλεσης

60'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

3

Βαθμός
δυσκολιας

25'

Χρόνος
εκτέλεσης

120'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

4

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

15'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

12'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

15'

Χρόνος
εκτέλεσης

25'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

30-35'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

3

Βαθμός
δυσκολιας