ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πώς να ψήσεις το τέλειο T-Bone Steak
10
Χρόνος
εκτέλεσης
8
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
1
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 x T-bone steaks (~400-500 γρ. το καθένα)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. χοντρό αλάτι
- 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 50 γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βγάζουμε τα steaks από το ψυγείο και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
- Στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας και αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι ή σχάρα σε δυνατή φωτιά μέχρι να καπνίσει ελαφρά.
- Τοποθετούμε τα steaks και τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο (medium rare). Αν θέλουμε πιο καλά ψημένο, προσθέτουμε 1-2 λεπτά ανά πλευρά.
- Στα τελευταία 2 λεπτά ψησίματος, προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο και το δεντρολίβανο στο τηγάνι. Με κουτάλι, περιχύνουμε συνεχώς τα steaks με το λιωμένο βούτυρο.
- Αποσύρουμε τα steaks και τα αφήνουμε να «ξεκουραστούν» για 5-7 λεπτά σε ξύλο κοπής, καλύπτοντάς τα χαλαρά με αλουμινόχαρτο.
- Κόβουμε και σερβίρουμε με συνοδευτικά της επιλογής μας (πατάτες, σαλάτα ή λαχανικά).
Tip: Χρησιμοποιούμε θερμόμετρο κρέατος — η ιδανική εσωτερική θερμοκρασία για medium rare είναι 55-57°C.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
15'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
30-35'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
3
Βαθμός
δυσκολιας