ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πώς να ψήσεις το τέλειο T-Bone Steak

10

Χρόνος
εκτέλεσης

8

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

1

Βαθμός
Δυσκολίας

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 2 x T-bone steaks (~400-500 γρ. το καθένα)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. χοντρό αλάτι
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 50 γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βγάζουμε τα steaks από το ψυγείο και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
  2. Στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας και αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
  3. Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι ή σχάρα σε δυνατή φωτιά μέχρι να καπνίσει ελαφρά.
  4. Τοποθετούμε τα steaks και τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο (medium rare). Αν θέλουμε πιο καλά ψημένο, προσθέτουμε 1-2 λεπτά ανά πλευρά.
  5. Στα τελευταία 2 λεπτά ψησίματος, προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο και το δεντρολίβανο στο τηγάνι. Με κουτάλι, περιχύνουμε συνεχώς τα steaks με το λιωμένο βούτυρο.
  6. Αποσύρουμε τα steaks και τα αφήνουμε να «ξεκουραστούν» για 5-7 λεπτά σε ξύλο κοπής, καλύπτοντάς τα χαλαρά με αλουμινόχαρτο.
  7. Κόβουμε και σερβίρουμε με συνοδευτικά της επιλογής μας (πατάτες, σαλάτα ή λαχανικά).

Tip: Χρησιμοποιούμε θερμόμετρο κρέατος — η ιδανική εσωτερική θερμοκρασία για medium rare είναι 55-57°C.

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

T-BONE ΝΩΠΟ AMARILLO ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

ΕΚΤΡΟΦΗ / ΣΦΑΓΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

ΝΩΠΗ

3 ΛΤ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΓΝΟΛΑΔΟ

ΕΚΤΡΟΦΗ / ΣΦΑΓΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

ΝΩΠΗ

ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΓΝΟΛΑΔΟ 1ΛΤ

ΕΚΤΡΟΦΗ / ΣΦΑΓΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

ΝΩΠΗ

ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΠΛΟΚ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

ΕΚΤΡΟΦΗ / ΣΦΑΓΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

ΝΩΠΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας

ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

25'

Χρόνος
εκτέλεσης

60'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

3

Βαθμός
δυσκολιας

25'

Χρόνος
εκτέλεσης

120'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

4

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

15'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

12'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

15'

Χρόνος
εκτέλεσης

25'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

30-35'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

3

Βαθμός
δυσκολιας

25'

Χρόνος
εκτέλεσης

60'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

3

Βαθμός
δυσκολιας