ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΠΡΟΒΑΤΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
20
Χρόνος
εκτέλεσης
120
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
– 2kg προβατάκι κατά προτίμηση χεράκι
– 12 μεγάλες πατάτες
– 1 κούπα αγνόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Λεμονοπίπερο
– Χυμό από 2 λεμόνια
– Ξύσμα από το ένα λεμόνι
– 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
– 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
– 2–3 σκ. ολόκληρες σκόρδο
– 1 κ.σ. μουστάρδα
– ½ φλ. νερό
– 4 φύλλα λαδόκολλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε χαρακιές πάνω στο κρέας και μπήγουμε με τα δάχτυλα μπόλικο αλατοπίπερο και λεμονοπίπερο. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο, το νερό και τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.
Ρίχνουμε τις πατάτες, αφού πρώτα τις έχουμε κόψει κυδωνάτες, μέσα στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια αδειάζουμε τις πατάτες πάνω στη λαδόκολλα, τοποθετούμε το αρνί πάνω στο στρώμα από τις πατάτες, προσθέτουμε το σκόρδο και τα κλαδάκια από το θυμάρι.
Περιχύνουμε το αρνάκι με το μίγμα που αλείψαμε τις πατάτες να πάει παντού και τυλίγουμε πολύ καλά με σπάγκο τη λαδόκολλα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μιάμιση με δύο ώρες περίπου στους 200ºC.
Ανοίγουμε τη λαδόκολλα με προσοχή και σερβίρουμε σε πιατέλα.
Συνοδεύουμε με κρασί της αρεσκείας μας!
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
160'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
160'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
120
Βαθμός
δυσκολιας
40'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας