ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τηγανιά κοτόπουλο με μέλι & μουστάρδα
10
Χρόνος
εκτέλεσης
45
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
1
Βαθμός
Δυσκολίας
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Ζουμερή τηγανιά κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα από μέλι και μουστάρδα. Εύκολη και αρωματική πρόταση για απολαυστικό καθημερινό γεύμα.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1kg κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε λωρίδες
½ φλ. Αγνόλαδο
3 πιπεριές πολύχρωμες κομμένες σε στικ
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
1 φλ. του καφέ κρασί λευκό
Αλάτι-πιπέρι
Σουσάμι για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ή wok) ζεσταίνουμε το Αγνόλαδο και σοτάρουμε διαδοχικά το κοτόπουλο. Αποσύρουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τα λαχανικά μέχρι να γυαλίσουν.
Ξαναρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε ½ φλ. νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει το μέλι και τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαγειρευτεί το φαγητό και να δέσει η σάλτσα.
Σβήνουμε το φαγητό και πασπαλίζουμε με σουσάμι και με λίγες ροδέλες από το πράσινο μέρος των κρεμμυδιών.
Σερβίρουμε με ένα αρωματικό ρύζι.
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
8'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
1
Βαθμός
δυσκολιας
25'
Χρόνος
εκτέλεσης
40'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
4
Βαθμός
δυσκολιας