ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μπιφτέκια στον φούρνο με γλυκοπατάτες
10
Χρόνος
εκτέλεσης
30
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 4 μπιφτέκια
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)
- ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
- ½ κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη
- Αλάτι & πιπέρι
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού ή ξύδι μπαλσάμικο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (αέρα). Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κυδωνάτες φέτες ή χοντρές ροδέλες.
- Σε ένα μπολ, τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε τις γλυκοπατάτες και τα μπιφτέκια. Ψήνουμε όλα μαζί στους 200°C για 30-40 λεπτά, γυρίζοντας τα μπιφτέκια και τις γλυκοπατάτες στη μέση του χρόνου.
- Μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, ραντίζουμε τις γλυκοπατάτες με λίγο χυμό λεμονιού ή ξύδι μπαλσάμικο για επιπλέον γεύση.
Καλή όρεξη!
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
50'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας