ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
45
Χρόνος
εκτέλεσης
30
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τα γιουβαρλάκια:
- 1 kg κιμά μοσχαρίσιο
- 1 φλιτζάνι ρύζι (γλασέ ή καρολίνα)
- 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
Για τη σούπα:
- 1,5 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών
- 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 πατάτα, κομμένη σε κύβους
- 1/2 κούπα Αγνόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
- 1 αυγό
- 2 λεμόνια
- 1-2 κουταλιές από το ζεστό ζωμό της σούπας
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε μικρά στρογγυλά γιουβαρλάκια. Τα περνάμε από λίγο αλεύρι για να μην διαλυθούν στη σούπα.
- Για τη σούπα, ζεσταίνουμε το νερό ή τον ζωμό λαχανικών σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα καρότα, την πατάτα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε προσεκτικά τα γιουβαρλάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά.
- Για το αυγολέμονο, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τους κρόκους. Ανακατεύουμε και το μείγμα με το λεμόνι. Παίρνουμε 1-2 κουταλιές από τον ζεστό ζωμό της σούπας και τις ρίχνουμε στο μείγμα αυγού-λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Τέλος, ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα, ανακατεύοντας απαλά σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια ελαφριά βράση για να δέσει.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
160'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
160'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
120
Βαθμός
δυσκολιας
40'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας