ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κοχύλια γεμιστά με κιμά και τυριά
30
Χρόνος
εκτέλεσης
45
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Υλικά
Για τη γέμιση
1kg κιμάς
½ φλ. Αγνόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κ. σ. πελτές ντομάτας
1 ξυλάκι κανέλα
5-6 γαρύφαλλα
Αλάτι-πιπέρι
Για τη σύνθεση
1 πακέτο ζυμαρικά κοχύλια μεγάλα
200g κίτρινο τυρί τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση
Σε φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το Αγνόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1-2’. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά μαζί με 1 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να βράσει ο κιμάς για 30’ περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Παράλληλα, σε νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα κοχύλια 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
Για τη σύνθεση
Με ένα κουτάλι μοιράζουμε ισόποσα το μείγμα του κιμά στα κοχύλια και τοποθετούμε σε πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο.
Προαιρετικά, τρίβουμε μια ντομάτα πάνω από το φαγητό και πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει το τυρί ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
40'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
1
Βαθμός
δυσκολιας
ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
20'
Χρόνος
εκτέλεσης
40'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
1
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
30'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
1
Βαθμός
δυσκολιας