ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κοτόπουλο με Κάρυ και Κρεμώδη Σάλτσα
40
Χρόνος
εκτέλεσης
25
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (σε κύβους)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ (τριμμένο)
- 2 κ.σ. πάστα ντομάτας
- 1/2 φλ. τριμμένη ντομάτα
- 2 κ.σ. σκόνη κάρυ
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- Αλάτι, πιπέρι
- Ρύζι μπασμάτι για συνοδευτικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, ροδίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για 5 λεπτά και τα βγάζουμε στην άκρη.
- Σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ. Προσθέτουμε το κάρυ, τον κουρκουμά και την πάπρικα. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας, την τριμμένη ντομάτα και αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά.
- Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε απαλά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι και σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα πάνω από το ρύζι.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
160'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
160'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
120
Βαθμός
δυσκολιας
40'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας