ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μοσχάρι Λεμονάτο στην Κατσαρόλα
20
Χρόνος
εκτέλεσης
120
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κιλό μοσχάρι (σπάλα ή νουά), κομμένο σε μερίδες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Χυμός από 2 λεμόνια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 500 ml ζεστό νερό ή ζωμός λαχανικών
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. ρίγανη
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, καθώς και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν οι γεύσεις.
- Ρίχνουμε το ζεστό νερό ή τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό για 1,5 – 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
- Μόλις το κρέας μαλακώσει, αφαιρούμε τη δάφνη και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει ελαφρώς. Σερβίρουμε ζεστό, συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας, ρύζι ή τηγανητές πατάτες.
Καλή όρεξη!
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
20'
Χρόνος
εκτέλεσης
120'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
15'
Χρόνος
εκτέλεσης
45'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
3
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
160'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας