ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοσχάρι Λεμονάτο στην Κατσαρόλα

20

Χρόνος
εκτέλεσης

120

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
Δυσκολίας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τρυφερό μοσχάρι λεμονάτο στην κατσαρόλα, αρωματικό και ζουμερό. Κλασική ελληνική συνταγή για κάθε εποχή και οικογενειακό τραπέζι.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχάρι (σπάλα ή νουά), κομμένο σε μερίδες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 500 ml ζεστό νερό ή ζωμός λαχανικών
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους.
  • Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, καθώς και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν οι γεύσεις.
  • Ρίχνουμε το ζεστό νερό ή τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό για 1,5 – 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  • Μόλις το κρέας μαλακώσει, αφαιρούμε τη δάφνη και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει ελαφρώς. Σερβίρουμε ζεστό, συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας, ρύζι ή τηγανητές πατάτες.

Καλή όρεξη!

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΝΟΥΑ ΜΠΟΥΤΙΟΥ ΑΝΕΥ ΟΣΤΟΥ ΒΟΕΙΟ ΝΩΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

ΕΚΤΡΟΦΗ / ΣΦΑΓΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

ΝΩΠΗ

ΚΑΡΔΙΑ ΣΠΑΛΑ ΑΝΕΥ ΟΣΤΟΥ ΒΟΕΙΟ ΝΩΠΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

ΕΚΤΡΟΦΗ / ΣΦΑΓΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

ΝΩΠΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας

ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

15'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

12'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

15'

Χρόνος
εκτέλεσης

25'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

30-35'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

3

Βαθμός
δυσκολιας

25'

Χρόνος
εκτέλεσης

60'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

3

Βαθμός
δυσκολιας

15'

Χρόνος
εκτέλεσης

20'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

3

Βαθμός
δυσκολιας

30'

Χρόνος
εκτέλεσης

40'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

4

Βαθμός
δυσκολιας