ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοσχάρι Στιφάδο

20

Χρόνος
εκτέλεσης

1h 30

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
Δυσκολίας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πλούσιο μοσχάρι στιφάδο σιγομαγειρεμένο με κρεμμυδάκια, δάφνη και κόκκινο κρασί. Κλασική ελληνική συνταγή για ζεστό, αρωματικό οικογενειακό τραπέζι.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1kg μοσχάρι ελιά σε κομμάτια

2kg κρεμμύδια για στιφάδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φλ. Αγνόλαδο

4-5 κόκκοι μπαχάρι

2-3 φύλλα δάφνης

1 φλ. καφέ ξύδι

1 στικ κανέλας

1 φλ. τριμμένη ντομάτα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές και αφήνουμε στην άκρη.

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σταδιακά και αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε βαθιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρέας, σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε όλα τα υλικά (εκτός από τη δάφνη και την κανέλα). Συμπληρώνουμε με λίγο νερό ώστε να σκεπαστεί το κρέας. Βράζουμε για 30’.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη δάφνη και την κανέλα, και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και κόκκινο κρασί.

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΓΝΟΛΑΔΟ 1ΛΤ

ΕΚΤΡΟΦΗ / ΣΦΑΓΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

ΝΩΠΗ

ΕΛΙΑ ΜΕ ΟΣΤΟ ΑΠΌ ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΝΩΠΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

ΕΚΤΡΟΦΗ / ΣΦΑΓΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

ΝΩΠΗ

ΕΛΙΑ ΑΝΕΥ ΟΣΤΟΥ ΑΠΌ ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΝΩΠΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

ΕΚΤΡΟΦΗ / ΣΦΑΓΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

ΝΩΠΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας

ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

25'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

20'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

25'

Χρόνος
εκτέλεσης

60'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

3

Βαθμός
δυσκολιας

25'

Χρόνος
εκτέλεσης

120'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

4

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

15'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

10'

Χρόνος
εκτέλεσης

12'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας

15'

Χρόνος
εκτέλεσης

25'

Χρόνος
ψησίματος

Μερίδες

2

Βαθμός
δυσκολιας