ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συκώτι Σοτέ με Λεμόνι και Κρεμμυδάκι
30
Χρόνος
εκτέλεσης
15
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
Δυσκολίας
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Τρυφερό συκώτι σοτέ με λεμόνι και κρεμμυδάκι, έτοιμο σε λίγα λεπτά. Ελαφρύ, αρωματικό πιάτο γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Μια αρνίσια συκωταριά κομμένη σε μπουκιές
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Μια πρέζα μπούκοβο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- Φρέσκα φύλλα δάφνης (προαιρετικά)
Λεμόνι κομμένο σε φέτες, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προετοιμασία της συκωταριάς:
- Ξεπλένουμε καλά την αρνίσια συκωταριά και αφαιρούμε τυχόν περιττά λίπη και μεμβράνες.
- Στεγνώνουμε τα κομμάτια με χαρτί κουζίνας.
- Στύβουμε τον χυμό λεμονιού πάνω από τη συκωταριά και την αφήνουμε να μαριναριστεί για 10-15 λεπτά.
- Μαγείρεμα της συκωταριάς και των λαχανικών:
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο τηγάνι. Σοτάρουμε όλα μαζί για άλλα 7-10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να καραμελώσουν, ενώ η συκωταριά θα μαγειρευτεί πλήρως.
- Καρυκεύματα και τελείωμα:
- Ρίχνουμε τη ρίγανη, το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε απαλά για να ενωθούν οι γεύσεις και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 1-2 λεπτά ακόμη.
- Σερβίρισμα:
- Μεταφέρουμε τη συκωταριά με τα κρεμμύδια σε πιάτο σερβιρίσματος.
- Γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και φέτες λεμονιού.
- Συνοδεύουμε με ρύζι ή ψητές πατάτες.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
15'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας