ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κριθαράκι με Κιμά στον Φούρνο
20
Χρόνος
εκτέλεσης
40
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1.000 γρ. κιμά λάπα βόειο
- 100 ml αγνόλαδο (ελαιόλαδο)
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 400 γρ. ντομάτα τριμμένη (ή κονσέρβα ντομάτας)
- 1,5 κούπα κριθαράκι
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ή θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
- Ζεστό νερό ή ζωμό (περίπου 500 ml)
Τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά, για το σερβίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον κιμά
- Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα και να ομογενοποιηθεί
- Στην συνέχεια τις πιπεριές Φλωρίνης και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τον τριμμένο ντοματοπολτό και τη ζάχαρη. Και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Για το κριθαράκι:
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τον ζωμό ή το νερό προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 5-7 λεπτά.
- Στην συνέχεια ενώνουμε τον μαγειρεμένο κιμά και ανακατεύουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τα μεταφέρουμε σε γάστρα ή πυρίμαχο σκεύος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-35 λεπτά. Πριν κλείσουμε το φαγητό, 2 λεπτά πριν, προσθέτουμε τη φέτα και αφήνουμε να λιώσει ελαφρώς. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
Σερβίρουμε: Συνοδεύουμε με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο ψωμί.
Tip αφήνουμε το γιουβέτσι να σταθεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Καλή Όρεξη!
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
50'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας