ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μοσχαράκι ριζότο
20
Χρόνος
εκτέλεσης
120
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για το μοσχαράκι
1kg μοσχάρι κομμένο σε μεγάλα καρέ
1 φλ. Αγνόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
Λίγους κόκκους μπαχάρι
Αλάτι-πιπέρι
Για το ριζότο
2 φλ. ρύζι για ριζότο
1 συσκευασία μανιτάρια
½ φλ. Αγνόλαδο
Αλάτι-πιπέρι (αν χρειαστεί)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μοσχαράκι
Σε πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το Αγνόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, και στη συνέχεια τα καρότα. Προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπαστεί το κρέας και βράζουμε για 1 ½ ώρα.
Μόλις βράσει, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Για το ριζότο
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε καλά το Αγνόλαδο και σοτάρουμε διαδοχικά τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το ρύζι να σοταριστεί κι αυτό και με μια βαθιά κουτάλα, ρίχνουμε σιγά σιγά το ζουμί από το φαγητό στο ριζότο. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να φουσκώσει και να βράσει το ρύζι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Τέλος, προσθέτουμε και το κρέας και σερβίρουμε.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
160'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
160'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
120
Βαθμός
δυσκολιας
40'
Χρόνος
εκτέλεσης
25'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας